Materiaal&kleuradvies

Na opdracht van het uit te voeren schilderwerk, kunt u desgewenst rekenen op een gratis en deskundig materiaal- en kleuradvies door de schilder. Dit geldt voor alle ondergronden, zowel binnen als buiten. Voorafgaand aan de uitvoering van het schilderwerk, adviseren wij u ter plaatse over de toe te passen kleurstelling aan de hand van professionele kleurenstalen.

Persoonlijk kleuradvies schilder

Het kiezen van de bij u passende kleurstelling(en) en juiste materialen is zeer persoonlijk. Een huidige trend is om één kleur(groep) toe te passen gecombineerd met verschillende materialen, of met lichte en donkere kleurschakeringen van één kleur te werken. Daarentegen kunnen gewaagde en sterk contrasterende kleurencombinaties voor een opvallend resultaat zorgen.

Goed gevoel bij een kleuradvies schilder

Er zijn geen vastomlijnde regels omtrent kleur- en materiaalkeuze. De kleuren en materialen die u een goed gevoel geven, zullen de beste inspiratiebron zijn. Kies een kleur niet alleen omdat het de trend is.

Beïnvloeding van ruimten

Door de kleurkeuze van de wanden kan de breedte van een kamer beïnvloedt worden. Een kamer lijkt bijvoorbeeld breder als één wand in een donkere kleur wordt uitgevoerd en de tegenoverliggende wand met een lichte kleur wordtafgewerkt.
Met de kleur van het plafond kan de hoogte van een kamer beïnvloedt worden. Een laag plafond in een donkere kleur lijkt nog lager. Een hoog plafond in een donkere kleur lijkt nog hoger. Houdt u daarbij ook rekening met natuurlijk- en kunstlicht, welke weer grote verschillen geven in de kleurdiepte.

De hal en de trap worden vaak vergeten bij interessant kleurgebruik, terwijl zij het visitekaartje en de eerste indruk van het huis zijn. Zij verbinden de verschillende kamers en geven de algemene sfeer van het hele huis weer.

Interieurstyling

Voor een interieurstyling advies op het gebied van de totale indeling, inrichting en aankleding van de ruimten met op elkaar afgestemde kleuren, werken wij nauw samen met een professionele interieurstyliste. Voor meer informatie kunt u de website van Interieurstyliste Ulanda bezoeken.

Philip van de Vendel Schilderwerken adviseert u graag!