Over

Ik ben geboren in 1971. Als oudste zoon van een echte ‘bouw’familie, groeide ik op in een klein dorp aan de Utrechtse Heuvelrug.
Werken met mijn handen, een creatieve geest en een nuchtere houding werden mij met de paplepel ingegeven.

Van 1984-1988 heb ik de 4-jarige LTS-opleiding doorlopen, waarbij de basis is gelegd voor alle praktische handwerkvakken zoals timmeren, metselen, stucken, schilderen en metaalbewerking.

In 1988 is mijn schoolkennis aangevuld met praktische handvatten in het schildersvak bij een middelgroot schildersbedrijf in Amerongen. Hier leerde ik de kneepjes van het schildersvak en de onderdelen die op school niet genoeg aan de orde kwamen, zoals behangen en glas plaatsen.

Na  mijn dienstplicht heb ik in 1992 mijn vak als onderhoud schilder bij een groot schildersbedrijf in Elst voorgezet. Binnen dit gevarieerde schildersbedrijf is de basis gelegd voor de allerfijnste technieken en handgrepen die ik als huisschilder nog altijd toepas. Het werkgebied omvatte geheel Nederland en uit werkzaamheden aan alle denkbare gebouwen: van tussenwoningen tot aan vrijstaande villa’s en van monumentale panden tot aan grootschalige appartementcomplexen.

Mijn werkervaring in de afgelopen 30 jaar is zeer divers en breed te noemen: van het koninklijk huis (Villa Eikenhorst, de huidige woning van Koning Willem Alexander), het Spoorwegmuseum, Dierenpark Amersfoort, NS-treinstations, exclusieve kantoorvilla’s Van Lanschot bankiers, monumentale panden in Den Haag, Wassenaar en Utrecht tot aan huursectorwoningen in Wageningen en Rhenen en van grote appartementencomplexen tot aan kleinschalige etagewoningen.
Oud-collega’s en klanten noemen mij vaak ‘erg handig‘ en een ‘allrounder‘. Zelf kan ik het niet anders omschrijven dan “Wat mijn ogen zien, kunnen mijn handen maken.”

In 2008 ben ik mijn eigen schildersbedrijf ‘Philip van de Vendel Schilderwerken‘ in de regio Wageningen gestart. Het merendeel van mijn klanten bestaat uit bestaande woningen in privébezit en Vereniging van Eigenaren. De afwisseling tussen kleine woningen en exclusieve villa’s, alsmede de diversiteit in verfsystemen, kleur en materiaal, maken dat ik nog altijd met veel enthousiasme mijn schildersvak uitvoer.

Houtrot repareer ik zelf. Snel en deskundig. Mijn bedrijf houd ik bij voorkeur kleinschalig, waardoor ik zelf altijd het eerste contact kan leggen en onderhouden en tevens de uitvoerend schilder ben. Bijkomend voordeel: de kosten en offertes kan ik daardoor laag houden.

Met mijn kennis van verfsoorten en verfsystemen kan ik een goed materiaal- en kleuradvies uitbrengen, hetgeen overeenstemt met de uitstraling van het pand en de wensen van de bewoners.

Sinds 2007 woon ik in- en geniet ik ten volle van de prachtige bosrijke omgeving van Wageningen. Ik ben graag actief in de natuur: (berg)wandelen, zeilen en skiën.

In 2022 gaat het roer om. De nieuwe verven beïnvloeden mijn gezondheid op een onvoordelige manier en het is tijd om een langgekoesterde droom versneld te gaan verwezenlijken: wonen nabij een bergachtige streek. In 2022 ga ik me vestigen in een prachtige omgeving in de Midi-Pyreneeën (Zuid-West Frankrijk) met panoramisch uitzicht. Rust & ruimte en kunst & muziek zullen centraal staan, maar vooral een comfortabele en idyllische basis om samen met anderen van te genieten.

– Philip van de Vendel