Wand&plafond

Ondergrond wand en plafond

Net als bij het uit te voeren schilderwerk, geldt ook hier dat de ondergrond van wand en plafond bepalend is voor het resultaat. Wanneer tijdens de inspectie of de uitvoering blijkt de dat ondergrond ongelijk is, wordt deze eerst geprepareerd of geëgaliseerd.
Alleen dan bent u verzekerd van een prachtig resultaat.

wand en plafond schilder wageningen schilder renkum schilder doorwerth schilder bennekom behangen behang plakken afwerking wanden en plafonds schilderen binnen stoffer en blik structuurverf behang saus sauzen wand en plafondafwerking ondergrond wand en plafond afwerking wanden en plafonds schilderen binnen plamuurmes

Behang plakken, van glasvlies tot patroonbehang

Behang is al heel lang een favoriete vorm van wandbekleding. Wij hebben een ruime ervaring op het gebied van behangen en kunnen elk type aanbrengen en leveren: glasvlies, glasweefsel, vinyl, patroon, foto, scan. Met als resultaat: strak en patroonpas.
Wij adviseren u graag in uw keuze.

Een trend van nu is het aanbrengen van glasweefsel- of glasvliesbehang. Glasweefsel wordt op de muur aangebracht en vervolgens afgewerkt met muurverf. Glasweefsel heeft de volgende voordelen ten opzichte van andere wandafwerkingen:
•   krimpvrij, geen luchtbellen
•   onderhoudsarm
•   meerdere malen overschilderbaar in een bij uw interieur passende kleurstelling
•   scheuroverbruggend: ideaal voor nieuwe en werkende muren

Glasweefsel is verkrijgbaar in allerlei motieven. Van fijn tot grof, van rustig tot levendig. Het is een zeer sterk materiaal. Ideaal voor slechte ondergronden en nieuwbouw. Met name nieuwbouwwoningen krijgen na de oplevering met scheurvorming te maken door het zetten van de wanden. Glasweefsel voorkomt dit probleem.

wand en plafond schilder wageningen schilder renkum schilder doorwerth schilder bennekom behangen behang plakken afwerking wanden en plafonds schilderen binnen stoffer en blik structuurverf behang saus sauzen wand en plafondafwerking ondergrond glasvezel glasvlies behang wand en plafondafwerking

Sauswerk met muur- of structuurverf

Het professioneel afwerken van wand en plafond met muurverf of latex behoort ook tot onze werkzaamheden.
Vindt u granol en spachtelputz te grof, dan kunt u ook denken aan kwarts. Kwarts is een structuurverf met een zandachtige, grofkorrelige structuur, welke met of zonder patroon kan worden opgebracht. Al naar gelang uw voorkeur.
Kwarts is leverbaar in vrijwel alle kleuren en droogt mat op. Het bevat een hoge graad van slijt- en stootvastheid én is daarnaast wasbaar en nat schrobbaar (met een zachte borstel, water en een geringe toevoeging van een loogarm wasmiddel).

Timmerwerk of gipsplaatverwerking

Het toepassen van timmerwerkzaamheden (geen dragende constructies) zoals het ter plaatse ontwerpen en afmonteren van radiator-ombouwen, lambriseringen, sierlijsten, ornamenten, gordijnlijsten, afdek-koven met gipsplaten en het afhangen van ramen en deuren passen we graag voor u toe.
Voor groot, constructief timmerwerk en/of metselwerk werken wij nauw samen met een gerenommeerde aannemer. Op deze manier wordt u de mogelijkheid geboden om de totale werkzaamheden via korte lijnen te laten verlopen.

Voorbereiding en oplevering

Het meeste werk zit in de voorbereiding, het afdekken van uw vloer, het reinigen en gereed maken van de ondergrond. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de afvoer van het gebruikte materiaal en leveren wij de werkplek netjes op.